Uutiset

Työllisyyspalvelut:

02.01.2017

Lohjan Seudun Työttömät Ry. tarjoamat työllisyyspalvelut:

Palkkatuettu työllistyminen: Palkkatuki on TE-toimiston työnantajalle myöntämä tuki palkkakustannuksiin. Palkkatuki vähentää työnantajan kynnystä uuden työntekijän palkkaamiseen ja helpottaa siten töihin pääsyä. Palkkatuki on harkinnanvarainen ja perustuu TE-toimiston arvioon, kuinka hyvin palkkatuettu työ parantaa työttömän ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä.
Työkokeilu: Työkokeilussa voi selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan sekä mahdollisuuksiaan palata työmarkkinoille. Työkokeilun avulla voi kokeilla tiettyä ammattia tai työtehtäviä ja samalla tutustua mahdolliseen tulevaan työnantajaan. Työkokeilun aikana saa samaa etuutta kuin työttömänä, mutta korotusosa ja kulukorvaus ovat mahdolliset.
Kuntouttava työtoiminta: Yhdistys voi tarjota matalan kynnyksen työyhteisön sellaiselle henkilölle, joka ei vielä etsi työpaikkaa avoimilta työmarkkinoilta. Kuntouttavan työtehtävien tarjoaminen auttaa ihmistä päivittämään työntekemisen taitoja. Kuntouttavan työtoiminnan jaksolla henkilö ei ole työsuhteessa eikä siitä synny kuluja yhdistykselle. Henkilö voi tehdä työtehtäviä yhtenä – neljänä päivänä viikossa, yleensä neljä tuntia päivässä. Yhdistys saa ”lisäkädet” eli ihmisen työpanoksen Oppisopimus: Oppisopimuksella voi opiskella esimerkiksi merkonomin, kokin tai laitoshuoltajan ammatilliset tutkinnot tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutus on päätoimista ja pitkälti omatoimista. Oppisopimus suoritetaan määräaikaisessa työsopimuksessa ja työntekijälle maksetaan työ- tai virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa. Opinnot suoritetaan pääosin käytännön työtehtävissä työpaikalla, joita täydennetään teoriaopinnoilla. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle tehdään henkilökohtainen opiskeluohjelma, josta selviää muun muassa opintojen sisältö ja kesto.
Opinnollistaminen: Opinnollistaminen on työssä hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista yhdeksi tai useammaksi tutkinnon osaksi. Opinnollistamisen kautta suoritetut tutkinnon osat käyvät todistuksena ammattiosaamisestasi. Osatutkinto on avuksi työnhaussa sekä koko tutkintoa hankittaessa opiskeluaikaa lyhentävänä suoritteena. Edelleensijoittaminen: Edelleensijoittamisessa palkkatuella palkattu työntekijä voidaan niin halutessaan sijoittaa töihin toiseen yritykseen, jolla ei ole mahdollista hankkia työntekijää palkkatuella. Sijoituspaikka on tällöin työnjohdollisessa vastuussa, mutta työnantajavelvoitteet pysyvät edelleensijoittavalla taholla. Edelleensijoittaminen on sekä yritykselle että työntekijälle riskitön tapa kokeilla soveltuvuutta uutta työntekijää uuteen tehtävään. Samalla työntekijä kartuttaa työkokemustaan ja saa mahdollisuuden näyttää työnantajalle osaamistaan. Tavoitteena on, että työntekijä työllistyisi käyttäjäyritykseen.
Lyhytkoulutukset: työllistyville järjestetään työllistymistä tukevia lyhytkoulutuksia esimerkiksi asiakaspalveluun, tietotekniikan käyttöön ja työnhakudokumentteihin liittyen. Lisäksi on mahdollista osallistua korttikoulutuksiin kuten ensiapu-,hygieniapassi- ja työturvallisuuskoulutuksiin.
Hallituksen puheenjohtaja Petri Romu
01.12.2023Lounaskokki ja keittiötyöntekijöitä haussa
14.11.2023Hävikkiruokajako 4.12.23-5.1.2024
25.10.2023Syyskokous 2023
27.03.2023Pääsiäisen 2023 hävikkiruokajaot
22.03.2023Kevätkokous 2023
02.12.2022Hävikkiruokajako joulukuu 2022
10.11.2022Kiinteistönhoitaja/autonkuljettaja, 2 henkilöä.
01.11.2022Syyskokous 2022
07.04.2022Ruokalan hintojen korotus 19.4.2022
24.03.2022Hävikkiruokajako pääsiäisenä

Siirry arkistoon »